De bond KBO-PCO

Afdeling Hengelo Gld organiseert regelmatig door het hele jaar verschillende activiteiten.

Deze activiteiten hebben niet alleen betrekking op het meer bewegen van ouderen. Ook is er een aanbod op educatief gebied en cultuur. Van reizen tot ontspanningsmogelijkheden. Een scala aan activiteiten van inspanning tot ontspanning.

Bewegen voor ouderen:   Elke woensdagmiddag

Leesclubs:                                 1x per 6 weken op  woensdagmorgen

Handwerkclub:        1x per 3 weken op de  dinsdagmiddag

Meer Bewegen voor Ouderen

De laatste les voor de vakantie is op woensdag 24 juli. Tien jaar geleden zijn we begonnen met Meer bewegen voor Ouderen. Vanaf het begin is Marian Eijmers onze docente en steeds tot ieders tevredenheid. We hebben altijd nuttige oefeningen en bovendien hebben we altijd veel lol. Na afloop van deze laatste les voor de vakantie willen we even stilstaan bij het jubileum van Marian. Wij willen dan samen met de vaste gasten van de soos koffie/thee drinken met een lekkere versnapering.

De vakantieperiode is van 31 juli tot en met 28 augustus, dus 5 weken.    We beginnen weer op woensdag 4 september.

Museumclub:                     Enkele  museumbezoeken per jaar.

Nieuws van de Museumclub

Wij hebben een voorlopige jaarplanning voor 2019 samengesteld waarvan u één of hopelijk meerdere keuzes kunt maken om met ons mee te gaan.

Deze jaarplanning ziet er als volgt uit:

Terugblik Uitstapje naar Glasblazerij in Laren

Met 20 mensen KBO leden hebben wij een bezoek gebracht aan glasblazerij Martorell in Laren. Mart verwelkomde ons in de prachtige locatie aan de Zutphenseweg met koffie en appelgebak. Hij vertelde over de geschiedenis van de glasblazerij aan de hand van een film en een presentatie. Ook glasblazen aan de brander en aan de blaaspijp heeft hij aan ons uitgelegd.

D: Glasblazer Mart Martorell. “Doen jullie het goed, dan heb je een mooi gebruiksvoorwerp. Doen jullie het niet goed, dan heb je een mooi kunstvoorwerp.”

Na de pauze gaf hij een demonstratie, hij liet zien hoe hij zelf een klein varkentje van glas maakte. Het is echt een kunst. Eén van de bezoekers mocht een proefje doen. Daaruit bleek dat het nog niet zo eenvoudig was om een mooi vaasje te maken. In de showroom waren veel zelfgemaakte producten te bezichtigen en te koop. Iedereen vond de presentatie prachtig, we hebben ervan genoten.

Na het bezoek aan Martorell gingen we als afsluiting naar de Nieuwe Aanleg in Almen. Daar hebben we onder genot van een drankje en een hapje nog gezellig bij elkaar gezeten. Het was weer een leuke middag!