De bond KBO-PCO

Afdeling Hengelo Gld organiseert regelmatig door het hele jaar verschillende activiteiten.

Deze activiteiten hebben niet alleen betrekking op het meer bewegen van ouderen. Ook is er een aanbod op educatief gebied en cultuur. Van reizen tot ontspanningsmogelijkheden. Een scala aan activiteiten van inspanning tot ontspanning.

Bewegen voor ouderen:   Elke woensdagmiddag

Leesclubs:                                 1x per 6 weken op  woensdagmorgen

Handwerkclub:        1x per 3 weken op de  dinsdagmiddag

Museumclub:                     Enkele  museumbezoeken per jaar.

Nieuws van de Museumclub

Wij hebben een voorlopige jaarplanning voor 2019 samengesteld waarvan u één of hopelijk meerdere keuzes kunt maken om met ons mee te gaan.

Deze jaarplanning ziet er als volgt uit:

– Coda museum in Apeldoorn;

– Anton Piek museum i.c.m.  het Voerman museum beiden in Hattem;

– Museum More in Gorssel met een nieuwe tentoonstelling;

– Kasteel Rozendaal te Rozendaal bij Arnhem;

– een 5e uitje staat nog open en wij hopen dat er tussentijds iets moois voorbij komt.

Museumbezoek Kasteel Rozendaal bij Arnhem

Op vrijdag 17 mei a.s. gaan wij Kasteel Rosendael bezoeken. Het kasteel kent een lange historie en is bijna 700 jaar onafgebroken bewoond geweest. De laatste bewoner had als wens dat het kasteel en park als eenheid in stand gehouden zou worden.

In 1977 kwam het kasteel in handen van vrienden der Geldersche Kasteelen. Het Geldersch Landschap & Kasteelen heeft een grondige restauratie uitgevoerd en opnieuw ingericht.

Helaas is het kasteel vanwege de vele trappen en verdiepingen niet rolstoel toegankelijk terwijl het park door de aangelegde paden wel geschikt is voor rolstoelgebruikers. Het kasteel is alleen met een kasteeltour te bezichtigen en u kunt bij uw opgave aangeven of u hieraan wilt deelnemen. Het wordt een middagbezoek en wij zullen omstreeks 13.00 uur vanaf het Willibrordhuus vertrekken.

Entreekosten voor kasteel en park bedragen € 9,50 samen.

Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen en museumkaarthouders hebben gratis toegang voor kasteel en park.

Uiteraard hopen wij dat u voor het bezoek aan dit mooie kasteel zult opgeven en graag erbij vermelden of u mee wilt rijden of zelf dat u zelf wilt rijden en mensen met u mee kunnen rijden. De kosten voor meereizen zijn € 3,00 p.p..Wij zien met belangstelling uw opgave voor deelname tegemoet via mail m.arnold@chello.nl of via tel.nr. 0575464606.

Graag ook vermelden of u wilt deelnemen aan de kasteeltour.

Met vriendelijke groet,

De Museumcommissie, Leo Rijpkema, Joop Klooken en Marijke Arnold

Terugblik bezoek  DRU Industriepark in ULFT  op 25 april jl

Op 25 april hebben wij met 19 KBO-leden een bezoek gebracht aan het DRU Industrie- en cultuurpark In Ulft. Daar aangekomen werden we welkom geheten door de heer Van Aalst.

Hij verzorgde de rondleiding in het Innovatiecentrum waar veel te zien was. De zeven gebouwen op DRU Industriepark hebben in de afgelopen jaren allemaal een nieuwe bestemming gekregen. Liefhebbers van theater, film en popmuziek en eten en drinken kunnen terecht bij de DRU Cultuurfabriek. In het ‘schaftlokaal” dronken we een kop koffie/thee en hadden daar een korte pauze. Vervolgens hebben we de film “DRU 1948” bekeken. Wat hebben de mensen in die tijd hard moeten werken! Maar toch, bijna iedereen in Ulft ging bij de DRU werken, vaak van vader op zoon. Het was één grote familie.

Na de film gingen we naar de theaterzaal, waar regelmatig concerten worden gegeven en films worden vertoond. Ook hebben we een bezoek gebracht aan de bibliotheek van Ulft die in het complex is ondergebracht. Wat een immense ruimtes allemaal, zowel binnen als buiten. Wij keken onze ogen uit. Na afloop hebben we nog een drankje genuttigd en nog gezellig nagepraat.

Het was een geslaagde middag. Met dank aan Ted Willems en Marijke Arnold die dit uitstapje voor onze KBO afdeling hadden georganiseerd.