Handwerken voor KBO-leden

De laatste jaren was er veel aandacht voor textiele werkvormen, breien, haken en patchwork.
Nu willen we het mozaïeken weer opstarten, schilderen met steentjes.
We beginnen met iets wat niet te moeilijk is. Wij zorgen dan voor materiaal.
Graag willen we weten wie hiervoor belangstelling heeft. Het plan is om op dinsdag 5 oktober te starten in het parochiecentrum. Aanvang halftwee.

Wie doet er mee? Graag een berichtje naar Jo van Aken, email: jo.van.aken@gmail.com

RABO-clubactie (clubsupport)

Ook dit jaar heeft KBO Hengelo weer meegedaan met de RABO-clubactie (clubsupport).

Van de RABO-bank hebben we weer een mooi bedrag ontvangen. Dit bedrag zal worden besteed aan activiteiten en attenties die nu nog mogelijk zijn. Dank aan de mensen die hebben gereageerd.

De bond KBO-PCO

Fietsen in de zomermaanden juli en augustus

Het plan om op de woensdagmiddag in de maanden juli en augustus fietstochten te organiseren is goed aangeslagen. Niet alleen voor mensen van de gym maar ook voor andere leden die hiervoor belangstelling hadden. Wij hebben prachtige tochten gefietst, op plekken waar je normaal niet zo gauw komt. Elke keer hadden we een mooie pauzeplek om even op adem te komen. De kopjes koffie werden aangeboden door de KBO. De deelnemers hebben ervan genoten!

Meer Bewegen voor ouderen:

Door het aanscherpen van de maatregelen om het Coronavirus weer onder de knie te krijgen, blijkt jammer genoeg dat het tegengestelde is gebeurd.

Deze belangrijke activiteit is weer een tijdje opgeschort

.

Leesclubs:                  Nu even opgeschort

Muuseumclub:

museumtoer

Bericht van de museumclub:

Ook de oplopende besmettingscijfers hebben weer roet in het eten gegooid. Het bezoek aan Museum Doorwerth hebben we moeten afgelasten. Het blijft nog wel op ons verlanglijstje staan.  Zodra het weer kan zullen we het zeker weer oppakken. De onderstaande informatie laten we daarom staan.

Het kasteel heeft meerdere verdiepingen en omdat er helaas geen lift aanwezig is, is de toegankelijkheid voor hen die slecht ter been zijn of voor wie traplopen een probleem oplevert minder geschikt.

In het kasteel is het Museum Veluwezoom gevestigd met schilderwerken van Zuid=Veluwse schilders, in het bijzonder de Oosterbeekse School.

Bovendien logeren er nu schilderstukken van de bekende schilder BC Koekkoek die zijn beschikbaar gesteld door het bekend BC Koekkoek Haus in Kleef.

Prachtige landschappen sieren de muren van de tentoonstellingsruimten in het kasteel.

Wij als museumclub gaan zeker ook voor de aanwezige kunst.

Een stukje geschiedenis over het kasteel met de kasteelcollectie kunt u lezen op de site van het kasteel: www.glk.nl

Hartelijke groeten,

Museumcommissie

Leo, Joop en Marijke

IPad coach op de vrijdagmorgen

Iedere vrijdag is Henk Roes aanwezig in het parochiecentrum van 11 tot 12.00 uur.
U kunt bij hem terecht met vragen over iPad en iPhone.
U hoeft zich niet aan te melden.

Ook voor beeldbellen kunt u terecht.

De deur is open!

Mailadres: hwa.roes@gmail.com