Corona-service Bibliotheek West-Achterhoek

Helpdesk
Voor mensen met digitale vragen rondom bijvoorbeeld e-books of luisterboeken is er een dagelijkse helpdesk. Deze service is van 10.00 tot 14.00 uur bereikbaar. Opgeven kan via de klantenservice-telefoon en er wordt door een van onze medewerkers teruggebeld.

Boek aan huis
Zo lang er voldoende medewerkers en vrijwilligers kunnen worden ingezet en met een strikt hygiënisch protocol, kunnen mensen een beroep doen op deze service. Leden kunnen een e-mail sturen naar info@bibliotheekwestachterhoek.nl met hun naam, adres, lidmaatschapsnummer en het genre waar de voorkeur naar uitgaat (inclusief jeugdboeken met leeftijdsaanduiding).

Contactloos betalen zonder pincode tijdelijk mogelijk t/m 50 euro per betaling

Consumenten kunnen vanaf deze week aan de kassa per betaling tot en met 50 euro zónder pincode contactloos afrekenen, met een bankpas, smartphone of wearable. Tot nu toe moest bij een bedrag boven 25 euro altijd de pincode op de betaalautomaat worden ingevoerd, voor een contactloze betaling. Deze zogeheten transactielimiet wordt nu tijdelijk verhoogd naar 50 euro. Daar hoeven consumenten en ondernemers zelf niets voor te doen, het wordt volledig automatisch ingevoerd.

DE TELEFONISCHE VOORLEESBRIGADE

Alle maatregelen rondom het coronavirus, die gaan ons niet in de koude kleren zitten. Zou u er net als wij het liefst even ‘uitvliegen’ en de deur achter u dichttrekken? Nu ook de Gruitpoort noodgedwongen haar deuren moest sluiten, heeft de Gruitpoort een andere manier bedacht om u wat moois te kunnen bieden: ze ontmoeten u via de telefoon. Vele vrijwilligers van hun Telefonische Voorleesbrigade staan voor u klaar! Samen kruipt u een kwartiertje weg in een mooi verhaal dat u voorgelezen wordt, samen verdwijnt u even helemaal uit het nu en de zorgen van alledag!

Zo werkt de Telefonische Voorleesbrigade:

• Een vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap belt u op en samen spreekt u af wat een geschikt voorleesmoment is
  • Zes keer, op momenten naar keuze, leest de vrijwilliger u via de telefoon een kwartiertje voor.
  • Samen kiest u een verhaal of gedicht uit…..en dan gaat u er eens lekker voor zitten en wordt u een kwartiertje voorgelezen.
  • Nog even napraten en afspreken voor de volgende keer.
  • Liever eerst één keertje uitproberen? Dat kan ook.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden.

De Telefonische Voorleesbrigade is bestemd voor inwoners van Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Montferland en Doesburg.

Aanmelden (liefst) per mail of via de telefoon.

• Mail: info@gruitpoort.nlVermeld uw naam, telefoonnummer en woonplaats.
  • Telefoon Gruitpoort: 0314 340943 (maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur.)
  • Telefoon Kruiswerk: 0134 357430, maandag t/m vrijdag 9.00-13.00 uur

Kruiswerk Achterhoek en Liemers
De Telefonische Voorleesbrigade is een project van Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort. Het is ontwikkeld in samenspraak met Kruiswerk Achterhoek en Liemers.

De bond KBO-PCO

Afdeling Hengelo Gld organiseert regelmatig door het hele jaar verschillende activiteiten. Ook de regionale activiteiten worden meegenomen!

Wat ging er allemaal niet door voor onze leden?

• Meer Bewegen voor Ouderen
  • Soos met bingo en kaarten
  • Gepland museumbezoek
  • I-PAD-ondersteuning in het Willibrordhuus
  • Natuur in de achtertuin (activiteit in Keijenborg)

Activiteiten op de woensdagmiddag bij Leemreis:
Op 13 maart hebben wij de mensen van de gym en de soos laten weten dat de activiteiten twee weken niet door zouden gaan. Zoals de situatie nu is, is het beter om alles tot nader order op te schorten. We weten niet hoe lang het duurt. Als we weer kunnen starten, dan krijgen de vaste bezoekers bericht.

Internet Café Keijenborg                                                                                                                 Deze is voorlopig alleen op afspraak geopend. Hebt u vragen, neem dan even contact op met Gerrit de Greef, tel.  06 12 90 97 94.

IPad coach in het Willibrordhuus                                                                                                   Nu de inloopmorgen niet open is, is er helaas ook geen iPad-coach. Henk Roes is bereid individuele vragen persoonlijk te beantwoorden. Mailadres: hwa.roes@gmail.com
telefoon 06 2124 1924

Bewegen voor ouderen:   Tot nader bericht opgeschort!

Leesclubs:                  Nu even opgeschort

Handwerkclub:        Tot nader bericht  opgeschort

Muuseumclub:     Nu even geen museumbezoek!