De bond KBO-PCO

Afdeling Hengelo Gld organiseert regelmatig door het hele jaar verschillende activiteiten. Ook de regionale activiteiten worden meegenomen!

Deze activiteiten hebben niet alleen betrekking op het meer bewegen van ouderen. Ook is er een aanbod op educatief gebied en cultuur. Van reizen tot ontspanningsmogelijkheden. Een scala aan activiteiten van inspanning tot ontspanning.

Bewegen voor ouderen:   Elke woensdagmiddag

Leesclubs:                                 1x per 6 weken op  woensdagmorgen

Handwerkclub:        1x per 3 weken op de  dinsdagmiddag

Meer Bewegen voor Ouderen

De laatste les voor de vakantie is op woensdag 24 juli. Tien jaar geleden zijn we begonnen met Meer bewegen voor Ouderen. Vanaf het begin is Marian Eijmers onze docente en steeds tot ieders tevredenheid. We hebben altijd nuttige oefeningen en bovendien hebben we altijd veel lol. Na afloop van deze laatste les voor de vakantie willen we even stilstaan bij het jubileum van Marian. Wij willen dan samen met de vaste gasten van de soos koffie/thee drinken met een lekkere versnapering.

De vakantieperiode is van 31 juli tot en met 28 augustus, dus 5 weken.                       We beginnen weer op woensdag 4 september van 13.00 uur tot 14.00 uur

Museumclub:                     Enkele  museumbezoeken per jaar.

Nieuws van de Museumclub

Wij hebben een voorlopige jaarplanning voor 2019 samengesteld waarvan u één of hopelijk meerdere keuzes kunt maken om met ons mee te gaan.

Verslag uitstapje met de museumclub 13 september jl.

Vrijdagmiddag 13 september vertrokken we goedgemutst met ons zestienen in vier auto’s naar Hattem alwaar we koffie met overheerlijke vlaai op het met zon overgoten terras van De Suikerbuik genoegzaam hebben genuttigd.

Na deze energierijke lekkernij vervolgden we te voet naar onze bestemming het Anton Pieck Museum dat in een mooi oud gebouw in de binnenstad is gelegen.

Een diversiteit aan werken alsmede ook de film met de uitgebreide informatie over hoe het leven en werken van Anton Pieck is geweest. Ook de enorme persmachine waar Anton zijn etsen afdrukte, en de tand des tijds heeft overleefd, was tentoongesteld.
Heel bijzonder hoe hij in die tijd met de eenvoudige middelen deze mooie tekeningen heeft gemaakt. Het feit is natuurlijk dat hij gewoonweg heel goed kon tekenen.

In 1906 maakte de toen elfjarige Pieck zijn eerste bewaard gebleven ‘ijsvermaakje’, maar we kennen natuurlijk ook zijn kerstkaarten en ook het sprookjesbos in de Efteling dat door hem is ontworpen. Anton was onbetwist een veelzijdig kunstenaar .

Van een heel ander genre waren de werken van Janneke Brinkman. Zij richt zich meer op de natuur en met name de kleurig geschilderde bloemen waar er toch zeker een behoorlijk aantal op de bovenverdieping te zien waren.

Na dit bezoek hebben we nog een poosje op het terras Onder De Molen nagepraat en onze beleving aan deze tentoonstelling met elkaar gedeeld waarna we weer huiswaarts zijn gegaan. Al met al een leuke en gezellige middag waar we met een goed gevoel op kunnen terugkijken.

De museumclub,

Leo, Joop en Marijke

Herfstrit in combinatie met een bezoek aan de Papierfabriek de Middelste Molen in Loenen en bij thuiskomst in Hengelo stamppotbuffet

Op vrijdag 18 oktober gaan wij een herfsttintentocht combineren met een bezoek aan Papierfabriek de Middelste Molen in Loenen. Bij aankomst drinken we gezamenlijk eerst een kop koffie/thee. Daarna volgt er een rondleiding om 14.30 uur. De rondleiding duurt plm. 1 uur á 1 uur en 15 min. inclusief het papierdraaien.

De kosten voor dit uitstapje bedragen € 25, — per persoon inclusief stamppotbuffet en reiskosten. Hebt u interesse om met ons mee te gaan, wilt u dan onderstaand antwoordstrookje invullen en inleveren bij Jo van Aken, jo.van.aken@gmail.com. of via de site  www.kbo-pcob-hengelo-gld.nl

Naam:

Adres:

Telefoonnummer:

Wil eventueel rijden:      ja  / nee

Graag omcirkelen wat uw keuze is.

Betaling graag overmaken naar bankrekening NL56 RABO 0533.4463.76

Woensdag 20 november met Museum Plus Bus naar het Kröller Muller Museum

De Museum Plus Bus rijdt voor groepen senioren die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken. Wij zijn door de organisatie van de Museum Plus Bus geselecteerd voor een bezoek aan het Kröller Muller Museum op de Hoge Veluwe.

De bus staat gratis tot onze beschikking en ook het museumbezoek is die dag gratis. De kosten voor een uitgebreide lunch ad € 11,50 komen wel voor ieders rekening.

We vertrekken vanuit Hengelo om 9.15 uur en we verwachten om 16.30 uur weer thuis te zijn. U kunt zich nu alvast aanmelden bij het secretariaat. Zie ook onze website www.kbo-pcob-hengelo-gld.nl

Uw aanmelding wordt pas definitief als u de bijdrage ad € 11,50 hebt overgemaakt of contant hebt betaald via penningmeester Herman Gosselink.