Activiteiten

De bond KBO-PCO

Afdeling Hengelo Gld organiseert regelmatig door het hele jaar verschillende activiteiten. Ook de regionale activiteiten worden meegenomen!

Deze activiteiten hebben niet alleen betrekking op het meer bewegen van ouderen. Ook is er een aanbod op educatief gebied en cultuur. Van reizen tot ontspanningsmogelijkheden. Een scala aan activiteiten van inspanning tot ontspanning.

 

Bewegen voor ouderen:   Elke woensdagmiddag                                                                                                                                      

Leesclubs:                                 1x per 6 weken op  woensdagmorgen                                                              

Handwerkclub:        1x per 3 weken op de  dinsdagmiddag                                                                                               

Meer Bewegen voor Ouderen

De laatste les voor de vakantie is op woensdag 24 juli. Tien jaar geleden zijn we begonnen met Meer bewegen voor Ouderen. Vanaf het begin is Marian Eijmers onze docente en steeds tot ieders tevredenheid. We hebben altijd nuttige oefeningen en bovendien hebben we altijd veel lol. Na afloop van deze laatste les voor de vakantie willen we even stilstaan bij het jubileum van Marian. Wij willen dan samen met de vaste gasten van de soos koffie/thee drinken met een lekkere versnapering.

De vakantieperiode is van 31 juli tot en met 28 augustus, dus 5 weken.                       We beginnen weer op woensdag 4 september van 13.00 uur tot 14.00 uur

 

Museumclub:                     Enkele  museumbezoeken per jaar.                                                                                                 

 

Uitnodiging Kerstmiddag op zaterdag 21 december

 

Het jaar 2019 loopt alweer ten einde. Het is een goede traditie van onze vereniging om het jaar in kerstsfeer af te sluiten. Fijn als we dit in saamhorigheid met heel veel leden op 21 december a.s. kunnen vieren in zaal Leemreis. Wij nodigen u daarom van harte uit om hieraan samen met uw partner deel te nemen.

Het programma is als volgt:

14.00 uur        Kerstviering met voorganger Mia Tankink en ondersteuning van het                                 parochiekoor.           

15.00 uur        Pauze met koffie en kerstkrans

15.30 uur        Optreden van zangeres Rita Oldenhave, bekend van het duo ZIEZOO

16.30 uur        Tijd voor een consumptie

17.00 uur         Uitgebreid Kerstbuffet

De kosten voor deze kerstmiddag bedragen € 25,00 per persoon.                                       .                            

Betaling kunt u overmaken op bankrekening  NL56 RABO 0533 4463 76.

Aanmelden graag voor 15 december bij één van de bestuursleden door inlevering van onderstaand strookje of door mailen naar: jo.van.aken@gmail.com

Wilt u graag opgehaald worden, dan kan dat door een telefoontje te plegen met één van de bestuursleden.

 

Naam                                           : dhr/mevr.                              Aantal personen:

Adres                                            :

Telefoonnummer                          :

 

Wil graag deelnemen aan de kerstmiddag van onze KBO-PCOB afdeling in Hengelo op

zaterdag 21 december.

Verslag herfstrit in combinatie met een bezoek aan de Papierfabriek de Middelste Molen in Loenen en bij thuiskomst in Hengelo stamppot buffet

Ondanks dat het weer niet is geworden wat aanvankelijk wel de voorspelling was hebben we toch, gelukkig zonder het hemelwater, een mooie route naar Loenen door het Gelderse landschap gereden.

De koffie/thee met het meegebrachte gebak lieten wij ons goed smaken en hebben hierdoor de rondleiding door het museum goed doorstaan.

De 2 gidsen Ad en Ad hebben ons met enthousiasme de geschiedenis over de papiermolen verteld.

Zoveel mogelijkheden waar papier van gemaakt kan worden, het was beslist een hele mooie ervaring om deze “papiercyclus” te vernemen en sommigen van ons konden het papierdraaien zelf verrichten.

Veel respect voor al die mensen die in vroegere tijden deze handarbeid hebben verricht onder wel hele andere arbeidsomstandigheden die heden ten dage niet meer zijn toegestaan.

Bij aankomst in Hengelo konden we bij Leemreis aanschuiven voor een werkelijk heerlijk stamppotbuffet.
Degenen die zich alleen voor het buffet hadden opgegeven waren inmiddels gearriveerd en zo hebben we gezamenlijk van deze maaltijd genoten.
Iedereen vond het een bijzonder leuke en gezellige middag en na de maaltijd heeft Hein iedereen die heeft meegewerkt om dit uitje te organiseren nogmaals hartelijk bedankt en zo ging een ieder met een fijn gevoel weer huiswaarts.

Wij hopen natuurlijk dat u zich bij een volgend uitje weer bij ons voegt.

Fijn dat u mee bent geweest en hopelijk tot een volgende keer.

 

Woensdag 20 november met Museum Plus Bus naar het Kröller Muller Museum

Van deze geweldige voorziening voor senioren mocht de afdeling Hengelo van KBO-PCOB dit jaar weer gebruik maken, waarbij de bestemming was vastgelegd naar het Kröller-Müller Museum in Otterlo.. Een niet te verre reis naar een wonderschoon gelegen locatie op de Hoge Veluwe. De bus was dan ook snel volgeboekt door onze kunstminnende leden en enkele leden van onze zusterorganisatie uit Keijenborg.

Na een plezierige reis, waarbij de zon zich onverwacht van haar beste kant liet zien, wachtte ons in het museum bij de koffie een hartelijk welkom door de organisatie. Vervolgens werden er drie groepen samengesteld, die onder leiding van uiterst deskundige gidsen een rondgang maakten langs de schitterende exposities. Er werd regelmatig stilgestaan voor een gedetailleerde uitleg over de werken en het leven van de diverse grootmeesters, wier prachtige schilderijen hier zijn te bewonderen.

Na deze geweldige ervaring stond in het museumrestaurant de goed verzorgde lunch gereed. Hierdoor gesterkt kregen wij nog ruime tijd op eigen gelegenheid te genieten van de vele prachtige werken of een bezoek te brengen aan de fraaie beeldentuin. Ook mocht de museumwinkel van een ruime belangstelling genieten.

De opzet van de Museumplusbus, namelijk senioren iets moois bieden, maar hen toch vooral museum minded maken, kan zeker geslaagd genoemd worden. Zo bleek uit de unanieme positieve reacties.

Bij ons gezelschap waren ook vier mensen van Vier Het leven. Zij waren uitgenodigd om met ons mee te gaan en dat was heel plezierig. Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten van deur-tot-deur voor ouderen.

Tot slot werd ook de terugreis door het mooiste deel van Apeldoorn nog een plezierig gebeuren, waarbij onze deskundige en hulpvaardige chauffeur-begeleider de nodige toelichting gaf. KBO-PCOB Hengelo kan met recht terugzien op een geweldige dag.

J.v.A.

Meer informatie over Vier het Leven kunt u vinden op de website www.4hetleven.nl.

Telefoon 035-5245156