Corona-virus perikelen

Europese regeling verlenging rijbewijs

De geldigheid van rijbewijzen die tijdens de coronacrisis zijn verlopen, wordt met zeven maanden verlengd. Dat heeft de Europese Commissie besloten, laat minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen weten. Op die manier kunnen automobilisten met een rijbewijs dat tussen 1 februari en 1 september 2020 is verlopen of nog verloopt langer doorrijden. Ze mogen het rijbewijs in de hele EU blijven gebruiken. De duur van zeven maanden geldt vanaf de datum waarop het rijbewijs verloopt. Rijbewijzen die zijn geschorst of ingevorderd, vallen buiten de regeling.

 

75 jaar of ouder?

De coulanceregeling die 1 december 2019 is ingegaan maakt het mogelijk dat bestuurders nog een jaar langer met hun verlopen rijbewijs binnen Nederland kunnen rijden. Bestuurders van 75 jaar of ouder die binnen de coulanceregeling van 1 december 2019 vallen en waarvan het rijbewijs na 1 februari 2020 is verlopen vallen nu onder de Europese regeling. Zij kunnen tot 7 maanden na de verloopdatum van het rijbewijs binnen Europa blijven rijden. Er zijn hiervoor geen aparte formulieren of codes nodig. Valt u in de coulanceregeling van december jl. en is uw rijbewijs verlopen voor 1 februari 2020 dan is rijden in het buitenland niet mogelijk.

NS verlengt geldigheid Keuzedagen tot einde van het jaar

NS komt abonnementhouders met Keuzedagen tegemoet door de geldigheid van hun Keuzedagen te verlengen tot einde van het jaar. Normaal hebben Keuzedagen elk een geldigheid van twee maanden, waarna ze verlopen. NS verlengt de geldigheid van alle komende Keuzedagen tot en met 31 december 2020. KBO-PCOB heeft aangedrongen op aanpassing van de geldigheidsdatum en is tevreden met de wijziging. Reizigers kunnen de Keuzedagen later dit jaar weer gebruiken voor een dagje uit met de trein, hoopt NS. Met Keuzedagen reizen NS-abonnementhouders van 60 jaar of ouder zeven dagen per jaar onbeperkt met de trein. Meer informatie bij NS.

BIBLIOTHEEK HENGELO

Vanaf 15 juni gelden er andere tijden en andere regels. Je hoeft niet meer vooraf tijd te reserveren!
Je hoeft je biebbezoek niet meer vooraf te reserveren. Je krijgt bij het bibliotheekbezoek bij de ingang een toegangskaartje. Er mag een maximum aantal bezoekers in elke bibliotheek. Zijn de toegangskaartjes op? Dan moet je even wachten tot er weer voldoende  plaats is. 
Voor het gebruik van de PC-werkplekken komen er aparte toegangsbewijzen. Het gebruik van de werkplekken is in principe voor een half uur.

Ook zijn voor een aantal vestigingen de openingstijden wat aangepast. Let daar goed op als u naar de bibliotheek wilt.  Voor Hengelo geldt: dinsdag en vrijdag van 10.00 – 16.00 uur (gewijzigde tijd).