Digitalisering!

IPad/tablet coaches

De heren Henk Roes en Reint Beunk zijn op de eerste en de derde donderdag van de maand steeds in het parochiecentrum om vragen te beantwoorden over de iPad.

 

De tablet zorgt voor meer zelfredzaamheid, veiligheid, gezondheid en ontspanning. De tablet kunt u voor tal van zaken gebruiken.

Maar het is vooral leuk om er mee bezig te zijn!

Tabletondersteuning in het parochiecentrum “Willibrordhuus”

 Tabletondersteuning in parochiecentrum is voortaan zowel op de 1e donderdag als ook op 3e donderdag van de maand. De heren Reint Beunk en/of Henk Roes zullen dan aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over het gebruik van de Tablet. Bent u geïnteresseerd en of heeft u vragen? Loop dan gewoon naar binnen. U hoeft zich daar niet speciaal voor aan te melden, de deur van het parochiecentrum (Willibrordhuus) is open.

Wilt u ook de cursus volgen? In het voorjaar van 2020  wordt u weer de mogelijkheid geboden om de basiscursus te volgen.

Opgave bij Henk Roes, tel. 0575-461061 of email naar henk@roes-po-advies.nl

Digitalisering voor Senioren

De overheid vindt dat iedereen digitaal mee moet kunnen doen. Ook senioren. Daarom wordt er ingezet op betere dienstverlening en goede ondersteuning. Hoe? Met een landelijk dekkend cursusaanbod en door uit te leggen hoe digitale apparaten en technologie werken. Maar hoe worden senioren hierbij betrokken? KBO-PCOB blijft de stem van senioren inbrengen.

Het informatiepunt Digitale Overheid wordt verder uitgerold. De ‘hulpstructuur’ moet beter gaan aansluiten op het dagelijks leven van ook senioren. Dat wil zeggen dat ze de hulp krijgen die nodig is. Wij denken een goede ontwikkeling. Maar ook hier de vraag: hoe worden senioren hierbij betrokken? Zij kennen namelijk de drempels én de kansen.