Aandacht voor de medemens

Gesprekken met een geestelijk verzorger thuis!

Iedereen die met ziekte, verlies of kwetsbaarheid te maken krijgt kan vragen hebben als: Wat betekent dit voor mij? Hoe kan ik verder? Waar ontleen ik kracht aan? Vanaf nu is het mogelijk om bij vragen op het gebied van zingeving en levensvragen contact op te nemen met een landelijk telefoonnummer om in contact te komen met een geestelijk verzorger thuis.

Voor wie?
Via het telefoonnummer 085 004 3063 kunnen gesprekken met een geestelijk verzorger thuis aangevraagd worden. De telefoonlijn is bedoeld voor mensen die thuis wonen van 50 jaar en ouder en voor mensen met een ongeneeslijke aandoening en hun naasten. Een aantal gesprekken wordt vergoed. De lijn is ook toegankelijk voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar met een ongeneeslijke aandoening en hun naasten.

Luisterend oor
Geestelijk verzorgers bieden professionele begeleiding, hulverlening en advies bij zingeving en levensvragen. Een geestelijk verzorger helpt mensen erachter te komen wat voor hen van waarde is en hoe zij verder kunnen. Zij bieden een luisterend oor, een troostend woord, en voeren verdiepende gesprekken. Geestelijke verzorging is er voor iedereen, ongeacht levensbeschouwing of geloof. Vertrouwelijkheid en onafhankelijkheid zijn verzekerd.

Gesprek aanvragen
Het landelijk nummer is: 085 004 3063 (lokaal tarief). Na het intoetsen van een postcode wordt u doorverbonden met een regionaal contactpunt. Ook nu, in tijden van corona, zijn gesprekken thuis mogelijk. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM.

Wilt u liever met iemand praten die u kent. U mag altijd bellen met Gerry Spekkink, parochiemedewerkster.

Telefoonnummer: 0575-461146.
Emailadres: spekkinkgerry@gmail.com

Zieke KBO-PCOB-leden

Wilt u graag bezoek ontvangen tijdens een ziekteperiode, dan kunt u dat doorgeven aan één van onze bestuursleden. Kent u iemand in uw omgeving die ziek is, laat het ons weten zodat wij hen bij gelegenheden als b.v. kerstmis niet vergeten bij ons bezoek met een attentie.

Denken aan …..

Wat is er leuker dan een brief of kaart op uw deurmat te vinden? Maar niet iedereen heeft een familielid of vriend om brieven mee te schrijven.  Misschien bent u niet zo digitaal, maar u wilt wel graag contact houden met anderen?

KBO-PCOB doet de suggestie om een brief of kaart te sturen naar een KBO-lid van onze afdeling. Misschien krijgt u ook wel een kaart terug.

Ook voor Markenheem (de Bleijke) is de bezoekregeling aangescherpt:

Bewoners mogen per dag maximaal 4 personen per dag ontvangen. Bij voorkeur uit hetzelfde gezin. Van deze personenen wordt verwacht dat zij voorafgaand aan het bezoek een z.g. ‘ Corona-zelftest’  afnemen. Uiteraard zijn een mondkapje en 1,5 m afstand verplicht. Ook speciaal aandacht voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het is gebleken dat zij ook een bron van besmettingen zijn.